Horchata je još jedan način da razbijete popodnevnu monotoniju, posebno ako volite meksičku kuhinju

Za pripremu horchate potrebna vam je rižina voda, koju ćete dobiti blendanjem zrna s vodom. Predlažemo vam da je pripremite večer ranije kako bi sljedećeg popodneva mogli samo uživati u ovom jednostavnom i mirisnom meksičkom napitku.

Iako je horchata originalno bezalkoholno piće, sasvim se dobro u recept uklapa i bijeli rum, pa možete napraviti i obje verzije.

Sastojci:

1 šoljica riže

1 l vode

1 dcl mlijeka

1/2 kašičice ekstrakta vanilije

1/2 kašičice mljevenog cimeta

100 g šećera

Priprema: Stavite rižu i vodu u blender i blendajte dok zrna riže ne počnu pucati. Ostavite da stoji najmanje tri sata. Procijedite i bacite sve ostatke riže. U vodu koja vam je preostala umiješajte mlijeko, vaniliju, cimet i šećer i izmiksajte. Ohladite prije posluživanja, dodajte led i uživajte!