Ovaj recept najbolje je spremiti na sigurno mjesto pa ga koristiti u kriznim situacijama kada želja za slatkim postane neizdrživa

Recept za baznu smjesu pomoću koje možete pripremiti najslasnije američke palačinke je tu!

Američki palačinci se od naših razlikuju  po debljini i veličini. Kada se ispeku, oni su debeli oko pola centimetra. Dok su još vrući premazuju se s malo maslaca, slažu jedan na drugi, a onda se, klasično američki, preliju javorovim sirupom. Na takav način ostaju sočni, spužvasti i tope se u ustima.

Javorov sirup može se zamijeniti medom, a popularni su i američki palačinci s omiljenim čokoladnim namazima, domaćim karamelom ili voćem.

Potrebno vam je:

  • 200 g brašna
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 250 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 3 kašičice otopljenog maslaca

Priprema: U posudi najprije pomiješajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer. U sredini napravite rupu pa dodajte mlijeko, jaje i otopljeni maslac. Miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Ako je potrebno, dodajte još mlijeka ili brašna. Kockicom maslaca premažite zagrijanu tavu pa na njoj pecite manje i deblje palačinke. Pecite dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane, minutu do dvije.

 

Prijatno!

 

(24sata.hr)