Kada su prije nekoliko godina počeli da traže svoj savršeni njujorški dom, cilj je bio pronaći nešto toplo, udobno i s karakterom. Potraga ih je odvela u historijsku zgradu, smještenu na samoj granici naselja Mala Italija i NoLitae

Priredila: Lejla Lojo-Karamehmedović

U moru svjetski poznatih i omiljenih parova, rijetko ko je otvoren prema javnosti kao američki pjevač i tekstopisac John Legend i njegova lijepa supruga, model Chrissy Teigen. Njihova romansa primjer je iskrene ljubavi koja traje godinama i koju nimalo ne skrivaju. Naprotiv, konstantno iskazivanje ljubavi jednog prema drugome možda bi mogao biti i njihov recept za uspjeh. Već i ptice na grani znaju da je John Legend jedan od svojih najvećih hitova „All of me“ posvetio upravo svojoj atraktivnoj supruzi.

A takvi skladni odnosi i ljubav zaslužuju i pravo ljubavno gnijezdo. Chrissy i John su ga pronašli u obnovljenom apartmanu na Manhattanu, čija se vrijednost procjenjuje na 3.9 miliona dolara.

Kada su prije nekoliko godina počeli da traže svoj savršeni njujorški dom, cilj je bio pronaći nešto toplo, udobno i s karakterom. Potraga ih je odvela u historijsku zgradu, smještenu na samoj granici Male Italije i NoLitae. Iako je velika količina prirodnog svjetla uglavnom ključna za kupovinu nekretnina, John i Chrissy odmah su se dogovorili da to u njihovom izboru nije primarno, pa im nije smetao ni manje svijetao stan, mračnije atmosfere.

Naklonjeniji smo onome za čim većina ne traga – kazao je John, dodajući da će s njima u njujorškom stanu živjeti i njihovi kućni ljubimci, tri buldoga: Pippa, Penny i Puddy, te da apartman mora biti prostran. Ipak, bila im je dovoljna samo jedna spavaća soba.

Također, kuhinjski prozor gleda na zid, no ni to nije smetalo domaćici Chrissy.

Oduševljena sam ovim pogledom. Više mi se ne bi sviđao ni da gleda na Empire State Building – iskrena je Chrissy.

Za preuređenje stana angažirali su arhitektu Winka Dubbeldama iz njujorške kompanije Archi-Tectonics, koji je napravio nekoliko vještih promjena, pa je kupatilo pretvorio u walk-in ormar, a izgradio je i dodatni zid kako bi napravio predsoblje.

John i Chrissy su željeli sačuvati stari industrijski izgled stana, ali s druge strane nisu željeli da sve izgleda kao da je sagrađeno baš u 19. stoljeću – kazao je arhitekta kojem je renoviranje stana bio veliki izazov i koji je uspio zadovoljiti potrebe svojih klijenata.