Kompanija Nestlé lansirala je THOMY Delight, preliv bogatog okusa, posan i  koji ne sadrži gluten te ima manje masti i kalorija u odnosu na klasičnu majonezu

Kompanija Nestlé proširila je asortiman majoneza THOMY novim prelivom Delight, koji je posan,  bez glutena i napravljen od pažljivo odabranih sastojaka, zaslužnih za prepoznatljivu teksturu i bogat okus majoneza THOMY. U odnosu na klasičnu majonezu THOMY, Delight sadrži 50% manje masti i 47% manje kalorija.

THOMY Delight napravljen je od svakodnevnih, dobro poznatih sastojaka, dok glavnu notu okusu daje gorušica koja je odličan izvor selena, magnezija, omega masnih kiselina, mangana, fosfora, bakra i vitamina B. U novom prelivu THOMY Delight mogu  uživati i oni koji su osjetljivi na gluten, kao i svi kojima je bezglutenska prehrana postala sastavnim dijelom života.

Osim ljubiteljima majoneze kojima će biti neizostavan saveznik u kuhinji, THOMY Delight olakšat će posao i gurmanima koji sa strašću provode sate pripremajući specijalitete za najmilije. Naročito će se svidjeti onima koji se niti nakon blagdana i praznika ne žele odreći ukusne hrane, istovremeno vodeći računa o uravnoteženoj prehrani.

„Pravilna prehrana može biti sasvim jednostavna i ukusna, a svaki proizvod može biti dio uravnotežene prehrane. Masti su vrlo važan izvor energije, a preporuča se većinu masnoća unositi iz biljnih ulja koja ne sadrže zasićene masti. Umaci poput lagane majoneze dobar su izbor s obzirom na to da sadrže znatno manje masti te ih je vrlo lako uklopiti u svakodnevnu prehranu“, izjavila je Nataša Šoštarić, dipl. ing. prehrambene tehnologije, nutricionist.

Kako biste se uvjerili u bogat okus i užitak koji donosi THOMY Delight, predlažemo kreativne i jednostavne recepte uravnoteženih jela:

 

  • ROLICE OD PATLIDŽANA

Sastojci:

  • 1 malo veći patlidžan
  • 8 kašika maslinovog ulja
  • 4 čehne bijelog luka
  • 60g sitno nasjeckanih oraha
  • Pola vezice peršuna
  • 2 kašikeTHOMY Delight preliva

 

Priprema:

  1. Jedan patlidžan uzdužno presijecite na 8 dijelova, posolite i ostavite da odstoji oko 20 minuta.
  2. Isperite hladnom vodom, osušite i nakon toga premažite svaki komad uljem s gornje i donje stane, ponovno posolite i pecite u pećnici na 200°C oko deset minuta.
  3. Svaki komad premažite Thomy Delight prelivom, preko stavite pola čehne smrvljenog bijelog luka, sitno nasjeckane orahe i peršun.
  4. Uvijte ih i servirajte.

 

 

  • PREDJELO OD TUNE, GRAHA I SLANUTKA

Sastojci:

  • 230g konzerviranog graha
  • 100g slanutka
  • Konzerva tune
  • Pola glavice crvenog luka
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 3 kašike crvenog vina
  • Kašika senfa
  • Vezica peršuna
  • Kašičica sušenog origana
  • Krupna morska sol i biber
  • THOMY Delight preliv

 

Priprema:

  1. U posudi pomiješajte ocijeđeni grah, slanutak, tunu, crveni luk, peršun i maslinovo ulje.
  2. Posebno pomiješajte senf s crvenim vinom i miješajući postepeno dodavajte ulje.
  3. Pripremljeni preliv od vina i senfa prelijte preko predjela, posolite, pobiberite i dobro promiješajte.
  4. Servirajte na prepečenom hljebu, dodajte THOMY Delight i pospite origanom.

NAGRAĐUJEMO DVA POSJETITELJA

Ukoliko želte osvojiti ovaj ukusni poklon paket, dovoljno je da nam se javite na našu mail adresu ladiesin@altermedia.ba i napišete na šta vas najprije asocira ukus majoneze.  Nagrađujemo dvoje najbržih!