Doručak je najvažniji obrok u toku dana, a banana je jedna od najpraktičnijih namirnica koju ugrabimo kada žurimo. Ne morate da je perete, ljuštite, čistite. Samo zgrabite i pojedete već na putu do posla.

Međutim, nutricionisti su došli do saznanja koje nam se (moramo priznati) ni malo ne dopada.

Naime, pored gore navedenih pozitivnih strana ove ukusne voćke, postoje naravno i one negativne. Najveća mana bananama je to što sadrže dosta šećera, 25% i kiselost koja ne odgovara ph vrijednosti našeg organizma tj. nije dobra za njega.

Instant dozu energije koju dobijete od banane, nestat će brzinom kojom ste je i dobili.

Vrlo brzo ćete osjetiti glad.

Najbolje bi bilo da bananu kao prvi obrok kombinujete sa voćem poput avokada ili kiselijih jabuka, sa dodatkom ljutog začina – poput đumbira.

Ova kombinacija imat će značajne benefite za vaš organizam, pomoći će ubrzanju metabolizma i nećete doživjeti šećerni šok, kao prilikom konzumacije same  banane.

Nutricionisti savjetuju, da ukoliko žurite i ne stižete da doručkujte, svakako preskočite ovu voćku kao zamjensku alternativu, pranje jabuke će vam oduzeti samo par sekundi, a ova voćka je mudrije rešenje.  (Izvor. Elle.rs)